Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 10 okt 2020 / 10:07 uur

Het behalen van je rijbewijs wordt volgend jaar nóg duurder

Wie van plan is om volgend jaar zijn rijbewijs te halen, moet rekening houden met extra kosten. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen maakt namelijk bekend dat de prijzen voor het halen van het rijbewijs met gemiddeld 5,8 procent omhoog gaan.

De stijging van gemiddeld 5,8 procent betekent dat je theorie-examen volgend jaar geen €34,50 meer kost, maar €37,00. Ook de kosten voor het praktijkexamen gaan omhoog. Waar het examen nu nog €112,75 kost, wordt dat volgend jaar €120,00.

Extra kosten door corona

Het CBR laat in een statement weten dat het coronavirus de voornaamste reden voor de stijging van de prijzen is. „Net als veel organisaties in Nederland wordt het CBR geraakt door de uitbraak van het coronavirus. De corona-pandemie zorgt voor extra kosten om de dienstverlening veilig te kunnen voortzetten.”

Ook stijgen volgens het CBR de kosten voor inkopen, sociale lasten en pensioenen. Verder zijn er verbeteringen nodig in IT en huisvesting om zo de kwaliteit van de dienstverlening op peil te kunnen houden. „Om de impact van al deze ontwikkelingen op te vangen, zijn de tarieven voor het komend jaar verhoogd.”

Lees ook: Steeds meer boeren in het zuiden slachtoffer van criminaliteit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het behalen van je rijbewijs wordt volgend jaar nóg duurder
Sluiten