Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 18 okt 2020 / 10:48 uur

Henk Krol kapt er alweer mee, uit partij door ruzie tussen Henk en Henk

Henk Krol ziet geen toekomst meer in Partij voor de Toekomst. Door een ruzie met partijgenoot Henk Otten stapt hij op.

Minder dan een half jaar nadat Henk Krol uit 50PLUS was gestapt om zijn eigen partij op te richten, verlaat hij ook die partij weer. Dat laat Krol in een persbericht weten. Krol verlaat de Partij voor de Toekomst na een hoogoplopende ruzie met oud-Forum voor Democratie-bestuurslid Henk Otten.

Henk Krol had al snel weer ruzie

Otten stapte, samen met mede-senator Jeroen de Vries, eerder uit Forum voor Democratie. Nadat Henk Krol 50PLUS had verlaten – overigens samen met het Kamerlid Femke Merel van Kooten Arissen – voegden Otten en De Vries zich bij de nieuw opgerichte Partij voor de Toekomst. Maar al snel brak flinke ruzie uit.

Een foto van Henk Krol en Henk Otten
Toen alles nog koek en ei was tussen Henk Krol (links) en Henk Otten. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Partijvoorzitter Otten heeft een bestuurslid uit de partij gezet. Krol vroeg Otten daarop ontslag te nemen, maar een reactie hierop bleef uit, aldus Krol. Het voormalig boegbeeld van 50PLUS zegt ook dat een medewerker „ernstig door een van de senatoren is bedreigd”. Bovendien gaat volgens Krol het verhaal dat Otten zichzelf graag op de nummer twee op de verkiezingslijst wilde plaatsen, om na de verkiezingen de macht over te nemen.

Afgelopen week berichtte Krol nog trots dat de Partij voor de Toekomst op weg naar de Tweede Kamer-verkiezingen in maart een website had gelanceerd.

Intern gekibbel

Beide heren kennen een geschiedenis van intern gekibbel bij hun vorige partijen. Eerder stapte Van Kooten Arissen al uit de partij. Krol liet zich volgens haar te veel meeslepen door Otten, wegens de financiële steun die de partijvoorzitter aan de Partij voor de Toekomst kon bieden. Zelf stapte Van Kooten Arissen eerder al uit de Partij voor de Dieren, waarvoor ze in de Kamer kwam, en sloot zich aan bij 50PLUS. Daarna richtte ze samen met Krol de Partij voor de Toekomst op.

Lees ook: Natuurbeheerders waarschuwen voor drukte in de natuur deze zondag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Henk Krol kapt er alweer mee, uit partij door ruzie tussen Henk en Henk
Sluiten