Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 5 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Haar Gommers zit al goed voor lange uitzending met Famke Louise bij Jinek

Eva Jinek komt vanavond met een extra lange uitzending over corona met als gasten ‘het nieuwe duo’ Diederik Gommers en Famke Louise. Gommers is speciaal naar de kapper geweest,

De ondertitel van de speciale Jinek luidt ‘Samen tegen corona, maar hoe nu verder?’. Normaal start de talkshow om 22.00 uur, maar nu een half uur eerder.

Campagne Gommers en Famke Louise

Onder anderen Diederik Gommers en Famke Louise schuiven dus bij Eva aan. Daar zullen zij meer vertellen over de coronacampagne die ze samen opstarten. Eerder zei Famke al dat de campagne bestaat uit goede gesprekken tussen specialisten en burgers, een mondkapjeslijn en voorlichting op scholen.

Diederik Gommers maakte vorige week een account aan op Instagram en binnen twee dagen had hij 120.000 volgers. Op het moment van schrijven, maandagmiddag, zijn het er inmiddels 214.000. Zijn laatste post gaat over een bezoek aan de kapper, waarbij de populaire ic-arts meldt dat hij „er voor Jinek wat jonger uit wil zien”.

#Ikdoenietmeermee

Ook wordt gesproken over de huidige coronamaatregelen. Onder anderen Famke Louise en dj Cem Araci sloten zich aan bij de beweging #Ikdoenietmeermee, om zich zo te verzetten tegen de coronamaatregelen. Zij bespreken wat ze nu vinden van de huidige maatregelen. Famke Louise had over #Ikdoenietmeermee bepaald geen sterk optreden aan de talkshowtafel. Ook Diederik Gommers was toen gast. Hij bleeft rustig en nodige de zangeres in zijn ziekenhuis uit om te komen praten over het virus en hoe zij eventueel samen de jongeren zouden kunnen bereiken (Famke Louise heeft 1 miljoen volgers). Dat is vorige week gebeurd.

Jongeren bereiken via Gommers

Via ons ic-boegbeeld, dat Diederik Gommers dit voorjaar werd, gaat zij de jeugd nu overtuigen van het nut van je houden aan coronamaatregelen. „Jongeren moeten beter worden geïnformeerd”, zei hij dit weekend tegen Het Dagblad van het Noorden. „Maar bij de campagne met Famke komen er geen Gommers-mondkapjes.” En over zijn campagne-compaan: ,,Ik heb haar elke dag wel even gebeld vorige week, aanvankelijk om Famke te steunen omdat ze te hard onderuit gehaald werd. Dan zeggen mensen dingen als: ja, ze kreeg ook geld voor campagnes (die voerde zij nog voor #Ikdoenietmeermee voor de overheid, red.). Maar daar gaat het mij als dokter helemaal niet om. Mijn roeping is het om mensen te informeren en te zorgen dat we gezond blijven.’’

De uitzending van Eva Jinek is in samenwerking met RTL Nieuws, laat de talkshow weten. Ook schuiven onder anderen Erasmus MC-directeur Ernst Kuipers, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en viroloog Hanneke Schuitemaker aan.

Lees ook: Ook Famke Louise dumpt #ikdoenietmeermee en zegt sorry

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.