Metro
Metro Binnenland 30 okt 2020 / 13:07 uur

Gemeentes hangen (Franse) vlag halfstok voor Nice: ‘Kippenvelmomentje’

Op social media klonken al verschillende oproepen van Nederlanders om de vlag halfstok te hangen. Er wordt nu door onder andere verschillende gemeenten gehoor aan gegeven: op verschillende plekken in Nederland hangen vandaag (Franse) vlaggen halfstok vanwege de aanslag in Nice.

Het levert kippenvel op bij sommige Rotterdammers.

In Utrecht hangt de stadsvlag halfstok op het stadhuis, voor het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. „Utrecht staat naast Nice”, twittert de gemeente.

Vlag halfstok grootste steden

Op het stadhuis in Rotterdam en in Amsterdam gaat het om de vlag van Frankrijk die halfstok hangt. „Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden”, twittert de gemeente Amsterdam. Ruim vier jaar geleden ging de vlag ook al halfstok voor een aanslag in Nice.

Ook in Arnhem hangt de vlag halfstok. „Arnhem rouwt na de barbaarse aanslag in Nice. Onze vlag hangt halfstok, met daarboven de onzichtbare vlag des doods: vóór de levens die wreed zijn weggenomen, tegen de agressor die vijandig tornt aan ons menswaardige geloof: liberté, égalité, fraternité. Want wij buigen niet”, twittert burgemeester Ahmed Marcouch. Hij heeft een foto van een halfstok hangende vlag van Nederland voor het stadhuis van Arnhem bijgevoegd.

Nice

In Nice viel een 21-jarige Tunesiër donderdagochtend met een mes mensen aan bij een kerk. De man had volgens de autoriteiten een koran, twee telefoons en drie messen bij zich en schreeuwde „Allahu Akbar” (God is de grootste). Hij sneed de kelen door van een vrouw (60) en een 55-jarige man die in de kerk werkte. Ook stak hij een 44-jarige vrouw. Zij kon vluchten, maar overleed later alsnog aan haar verwondingen.

Vandaag is een 47-jarige man aangehouden in Nice. Hij zou contact hebben gehad met de dader en hij wordt nu verhoord.

Lees ook: Tienerdaders riepen ‘YouTube YouTube’, mensen reageren: #ongelooflijksmerigtuig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemeentes hangen (Franse) vlag halfstok voor Nice: ‘Kippenvelmomentje’
Sluiten