Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 7 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Familie Nicky Verstappen wil verdachte ‘recht in de ogen kijken’

De familieleden van Nicky Verstappen willen woensdag in de rechtbank in Maastricht verdachte Jos B. recht in de ogen aankijken. Tijdens het voorlezen van hun slachtofferverklaringen willen zij om die reden op een andere plek zitten.

Vanaf de plaats waar zij woensdag zullen zitten, kunnen zij de verdachte niet aankijken. Een eerder verzoek om ergens anders te gaan staan of zitten, is door de rechtbank afgewezen. De advocaat van de familie Verstappen vraagt de rechtbank om deze afwijzing te heroverwegen.

‘Plek afstaan’

„Het is voor de verwerking van groot belang dat de familie de verdachte kan aankijken”, zegt de advocaat. Het Openbaar Ministerie steunt het verzoek van de familie. Zo vertelde de officier van justitie: „Wij willen onze plekken wel even afstaan.” In de rechtbank zitten de officieren vanaf Jos B. gezien links voor hem. De beslissing van de rechtbank volgt op een later moment.

Peter R. de Vries

De moeder, zus en tante van Nicky komen woensdag aan het woord in de rechtbank. De familieleden zijn bij iedere zitting aanwezig geweest. Ook hun woordvoerder Peter R. de Vries was hier steeds bij. Hij vroeg als misdaadverslaggever veel aandacht voor de zaak, die jarenlang onopgelost bleef.

De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 toen hij op kamp was op de Brunssummerheide. Zijn lichaam werd een dag later ongeveer 1,5 kilometer verderop gevonden. Verdachte B. kwam pas in 2018 in beeld na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek.

Lees ook: Verklaringen Jos B. over Nicky Verstappen plotseling tegenstrijdig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Familie Nicky Verstappen wil verdachte ‘recht in de ogen kijken’
Sluiten