Metro
Metro Binnenland 24 okt 2020 / 16:57 uur

Bezoekers illegaal feest keren zich tegen politie, agenten gewond

Twee politieagenten zijn gewond geraakt toen bezoekers van een illegaal feest in Alblasserdam (Zuid-Holland) zich tegen hen keerden. Meerdere agenten grepen in bij het feest, wat op een schip plaatsvond. De feestgangers waren niet blij met het ingrijpen van de politie: ze gooiden met stoelen en glazen en gingen met de agenten in gevecht.

Vijf personen zijn aangehouden. Twee agenten raakten lichtgewond, meldt de politie.

In de binnenruimte van het schip waren vijftien personen aan het feesten. De agenten besloten in te grijpen omdat de feestgangers zich niet aan de coronaregels hielden. Daarop ontstond een discussie met geduw en getrek, waarbij een shirt van een agent stuk ging.

Wapenstok en stroomstootwapen gebruikt

De politie riep versterking op en wilde de bezoekers van het schip halen, toen die vol in verzet kwamen. De agenten moesten onder meer een wapenstok, een surveillancehond en een stroomstootwapen gebruiken.

De aangehouden verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 34 jaar, komen allemaal uit Alblasserdam. De politie neemt de zaak hoog op en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit. „Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen en uitvoering te geven aan maatregelen met betrekking tot de coronapandemie”, meldt de politie. „Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond.”

Lees ook: Vernielingen en scheldpartijen door corona-ontkenners bij teststraat Breda

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bezoekers illegaal feest keren zich tegen politie, agenten gewond
Sluiten