Metro
Metro Binnenland 31 okt 2020 / 17:39 uur

Vermiste Belgische vlogger Kastiop (22) dood gevonden in kanaal

De Vlaamse volger Kastiop, echte naam Kacper Pryzbylski (22), is dood gevonden in het Julianakanaal in Limburg. Hij was al ruim een week vermist. Dat laat de Belgische justitie weten.

Vanochtend ging de politie in Limburg af op een melding, er lag een lichaam in het Julianakanaal. Uit onderzoek bleek dat de YouTuber niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het ga je goed, vriend :'(Voor wie zelf met vragen zit rond zelfdoding, aarzel niet om hulp te vragen en je hand uit te reiken naar mensen die je kunnen helpen: https://www.zelfmoord1813.be/ of bel 1813

Posted by Kastiop on Saturday, October 31, 2020

Psychische problemen

Vlaamse media melden dat Kastiop al een tijdje psychische problemen had. Daarom lijkt het er ook op dat hij zelf uit het leven is gestapt. Medewerkers van de stichting Child Focus, die zich inzet voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, uitten na de vermissing al hun zorgen. Kastiop werkte met de organisatie samen voor een nieuwe campagne.

„Sinds de lockdown ging het wat minder met hem. We kunnen alleen hopen op het beste”, lieten ze weten aan de Vlaamse krant De Standaard.

‘Ik zal je voor altijd missen’

Op social media wordt verdrietig gereageerd op het nieuws van de dood van de vlogger. Zo schrijft mede-YouTuber Ergin dat Kastiop gevonden is, maar „niet zoals we hadden gehoopt”. „Kacper ik hou van je. Ik mis je, ik zal je voor altijd missen. Je lach en je leuke herinneringen draag ik in mn hart voor altijd.”

Ook fans reageren ontzet: „Bedankt dat je zo veel mensen liet lachen. We zullen je missen.” Veel andere mensen zijn geschokt en wensen de familie en vrienden van Kacper veel sterkte.

De YouTuber, die vooral veel postte over gamen, was erg populair en had 294.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal.

Worstel jij met negatieve gedachten, of wil je met iemand praten? Dat kan via 113 of 0800-0113 en de chat op 113.nl. Vierentwintig uur per dag.

Lees ook: Hond overlijdt nadat hij aangestoken vuurwerk aanziet voor balletje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermiste Belgische vlogger Kastiop (22) dood gevonden in kanaal
Sluiten