Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 10 okt 2020 / 11:48 uur

Agent in Almelo tot bloedens toe gebeten bij arrestatie

Een agent in Almelo kwam deze week in een wel heel vervelende situatie terecht. De agenten moesten assisteren bij de opname van een persoon voor wie de rechter een zorgmachtiging had opgelegd. Deze persoon verzette zich echter hevig en beet een van de agenten in zijn arm, tot bloedens toe, zo laat Politie Almelo weten.

Als gevolg van het incident is het zogenoemde bijt- en prikprotocol gestart. De agent die gebeten is, kreeg een tetanusspuit en een hepatitis B-spuit. Ook is er bloed afgenomen voor onderzoek. De verdachte is later in de instelling aangehouden voor zware mishandeling.

Gepostet von Politie Almelo am Freitag, 9. Oktober 2020

In het gezicht gespuugd

Voor agenten in Almelo was dit niet het enige geweldsincident dat die week plaatsvond. Zo kreeg de politie op donderdag een aantal overlastmeldingen over dezelfde man. Boa’s hadden de persoon die overlast veroorzaakte al een aantal keren aangesproken, maar de man trok zich daar niks van aan.

Men besloot de man aan te houden voor openbaar dronkenschap, aangezien hij zwaar onder invloed was. Toen de agenten de man aanhielden, verzette hij zich hevig. Hij spuugde een agente vol in haar gezicht en schreeuwde dat hij corona had. Andere agenten die bij de aanhouding betrokken waren werden bedreigd en beledigd. Er is meteen een coronatest laten doen, waaruit gelukkig bleek dat de man niet besmet was.

Belediging

Het openbaar ministerie had eerder al aangegeven streng op te zullen treden tegen coronahoesters en -spugers. De man zal maandag dan ook voorgeleid worden aan de rechter-commissaris, die vervolgens bepaalt of de man langer vast blijft zitten. Ook op vrijdag was het raak in Almelo. Bij de aanhouding van een scooterrijder werden de agenten beledigd.

De Politie Almelo laat weten dat de betrokken agenten het naar omstandigheden goed maken.

Lees ook: Het behalen van je rijbewijs wordt volgend jaar nóg duurder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Agent in Almelo tot bloedens toe gebeten bij arrestatie
Sluiten