Metro
Metro Binnenland 3 okt 2020 / 13:02 uur

Afhaalmaaltijd bestellen in het vliegtuig: binnenkort kan het bij Transavia

Van een bakje babi-pangang tot overheerlijke sushi, binnenkort kun je eten bestellen in het vliegtuig. Via Thuisbezorgd kun je dan je maaltijd bestellen voor tijdens de vlucht, zo meldt EditieNL. Eén voorwaarde: je moet wel met Transavia vliegen, aangezien zij de enige zijn die het als pilot aanbieden.

Thuisbezorg en Transavia zijn samen een pilot gestart die het toelaat dat mensen zelf hun maaltijd voor in het vliegtuig bestellen. „Thuisbezorgd brengt de pakketten aan boord en eenmaal in de lucht serveert de crew het uit aan de mensen”, vertelt Silvie Cremers van Thuisbezorgd tegenover EditieNL. „Het moet iets extra’s voor de passagier zijn: zo staan er salades en rendang op het menu.”

Speciaal menu

Hoe zal het precies in zijn werk gaan? Nou, bestellen bij de lokale Chinees zit er niet in. Wel is er een speciaal menu samengesteld. Daarop staan alle maaltijden waar je uit kunt kiezen. Deze maaltijden worden vervolgens gemaakt door een vliegtuigcateraar. Het bestellen van zo’n maaltijd kan tot een uur voor het boarden.

Sushi / Bron: ANP

Mocht je toch liever een standaard vliegtuigprakkie voorgeschoteld krijgen, dat is ook nog steeds mogelijk. „Zij hebben wel een minder breed assortiment, ook vanwege corona”, stelt Cremers.

Andere smaak

Toch moet je niet verwachten dat de afhaalmaaltijd in de lucht hetzelfde smaakt als op de grond. Volgens Wilbert de Louw van Foodcase hebben de luchtdruk, vochtigheid en het geluid namelijk invloed op je smaak. „Je kunt je smaak vergelijken met als je verkouden bent. Je moet de maaltijden daarop aanpassen”, legt hij uit aan EditieNL. Je smaak kan in de lucht met wel 30 procent afnemen.

Wat kun je dan het beste bestellen als je toch gaat voor die afhaalmaaltijd? Iets met umami. „Wat heel goed werkt in de lucht is de smaak umami, dat is een typische smaak die ook in tomaten zit. Daarom wordt in de lucht ook heel veel tomatensap gedronken”, stelt De Louw.

Lees ook: Doden en vermisten door overstromingen in Nice en Noord-Italië

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afhaalmaaltijd bestellen in het vliegtuig: binnenkort kan het bij Transavia
Sluiten