Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

10.211 positieve coronatesten, aantal meldingen is van gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt vandaag 10.211 positieve coronatesten. Een aantal van die meldingen is nog van gisteren, toen er een storing was bij de GGD.

Gisteren werden er 8669 positieve testen gemeld, een forse daling ten opzichte van vrijdag (9996), maar door de storing bij de GGD ontbraken er gegevens.

De cijfers die gisteren ontbraken, zijn bij de gegevens van vandaag gevoegd. Daarom zijn de cijfers van vandaag een stuk hoger, die geven een vertekend beeld. „Het gemiddelde van de cijfers van vandaag en morgen geeft straks een getrouwer beeld”, meldde het ministerie gisteren.

Onbekend is hoeveel van de vandaag gerapporteerde besmettingen eigenlijk bij de dagcijfers van gisteren horen.

Mogelijk is een heel klein deel van de meldingen nog niet verwerkt, zei een woordvoerster van het ministerie van VWS zondag. Het RIVM zelf was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Stijging ziekenhuizen

In de afgelopen 24 uur zijn er weer coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis: er kwamen 32 mensen bij. Daarmee is het totaal aantal besmette mensen dat nu in een ziekenhuis wordt behandeld opgelopen tot 2147, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares liggen nu 490 coronapatiënten, 11 minder dan een dag ervoor. Dat is inclusief twee patiënten die in Duitsland zijn.

Buiten de intensive cares, op de verpleegafdelingen, liggen nu 1657 coronapatiënten, 43 meer dan gisteren.

Lees ook: Druk weekend voor politie: ook illegaal feest in sauna op wielen stopgezet

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10.211 positieve coronatesten, aantal meldingen is van gisteren
Sluiten