Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 21 sep 2020

Rotterdamse studentenvereniging neemt ‘harde sanctie’ na illegaal huisfeest

De Rotterdamse studentenvereniging RSC gaat maatregelen nemen nadat studenten van de vereniging afgelopen weekend een illegaal huisfeest hielden in Kralingen, in Rotterdam-Oost. Toen de politie het feest, waarbij circa zestig mensen aanwezig waren, wilde beëindigen, werden agenten bekogeld met vuilnis.

President van het RSC, Pita Elhorst, noemt het gedrag van de studenten ‘onacceptabel en niet te rechtvaardigen’. „Voor de verantwoordelijken moet duidelijk een harde sanctie volgen”, zegt Elhorst. Om vast te stellen wat voor maatregel dat gaat worden, zoals bijvoorbeeld een royement of schorsing, wil de Elhorst eerst de uitkomsten van het politieonderzoek afwachten.

‘Meer op sociëteit organiseren’

Ook wil de vereniging voorkomen dat er opnieuw huisfeesten of andere activiteiten georganiseerd worden in de studentenhuizen, en zoekt het samen met andere verenigingen, de gemeente en de universiteit naar oplossingen. „Wij denken dat een voorbeeld van een oplossing zou zijn om meer op onze sociëteit te organiseren, waar de ruimte is om alles volgens de maatregelen te laten verlopen en wij het goed kunnen controleren.”

De politie trad op omdat het vanwege de coronamaatregelen niet is toegestaan met zoveel mensen samen te komen in een huis. Uiteindelijk kregen 36 studenten een boete. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei maandagochtend „diep verdrietig” te zijn over het gedrag van de studenten.

Brief van burgemeester

In augustus schreef de Rotterdamse burgemeester nog een brief aan de studenten in zijn stad. Daarin in vroeg hij hen met klem om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de coronamaatregelen. „Ook jongeren kunnen flink ziek worden. Spreek elkaar aan op ieders verantwoordelijkheid Alleen met elkaar krijgen we dit virus onder controle.” Ook ging Aboutaleb al eens in gesprek met studentenverenigingen over de stijging van het aantal besmettingen.

Lees ook: Helft studenten heeft schuld van 20.000 euro: ‘Jongeren komen in de knel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Rotterdamse studentenvereniging neemt ‘harde sanctie’ na illegaal huisfeest
Sluiten