Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 18 sep 2020

Randstad wapent zich tegen oplaaiend virus, veiligheidsregio’s nemen eigen maatregelen

In de Randstad wordt een tandje bijgezet in de strijd tegen het coronavirus. Met speciale campagnes wordt studenten, jongeren en mensen die het Nederlands niet goed beheersen nog eens duidelijk gemaakt dat ze zich moeten houden aan regels als 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Ook nemen de zes regio’s waar het virus weer oplaait (Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland, en Hollands Midden) allemaal eigen maatregelen. Zo sluiten Amsterdam en Haarlem en omgeving ‘s nachts parken af om illegale feesten tegen te gaan.

Speciale uren

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en omliggende gemeentes stellen ook speciale uren in bij openbare gelegenheden als gemeentehuizen, bibliotheken en zwembaden voor bezoekers die meer risico lopen, zoals oudere inwoners.

De veiligheidsregio Utrecht wil dat sportclubs en studentenverenigingen zelf met een plan van aanpak komen. Ook komen er extra campagnes, die vooral gericht zijn op jongeren. Binnen de Veiligheidsregio Utrecht loopt deze maand nog de campagne ‘Hou vol’ en in de stad Utrecht loopt de campagne ‘Thirty030’ #KILLDE2EGOLF. Ook in andere gemeenten in de regio Utrecht lopen diverse campagnes.

Strenger handhaven

Rotterdam gaat de naleving van de coronamaatregelen strenger handhaven. Vooral op markten en plekken waar zich veel jongeren bevinden wordt meer gehandhaafd. Burgemeester Aboutaleb roept supermarkten op ook weer meer werk te maken van naleving van de coronamaatregelen. Hij sluit niet uit dat de verplichting om in drukke gebieden een mondkapje te dragen terugkomt, maar is dit voorlopig niet van plan.

De maatregelen die de veiligheidsregio’s vanavond bekendmaakten, komen bovenop de maatregelen die genoemd werden tijdens de persconferentie. In de Randstedelijke regio’s mogen kroegen nog maar tot 01.00 uur open blijven en moet om 00.00 uur de muziek uit en het licht aan. Ook mogen er nog maar maximaal vijftig mensen tegelijk samenkomen. De extra maatregelen gaan zondag om 18.00 uur in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Randstad wapent zich tegen oplaaiend virus, veiligheidsregio’s nemen eigen maatregelen
Sluiten