Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 28 sep 2020

Peter R. de Vries: ‘Verklaring Jos B. volstrekt ongeloofwaardig’

De verklaring waarin Jos B. aangeeft dat Nicky Verstappen al was overleden toen B. hem vond, is volgens Peter R. de Vries volstrekt ongeloofwaardig. „Het is opvallend dat hij verder niets wil zeggen en dat hij op de meest simpele vragen geen antwoord wil geven.”

Volgens De Vries, die namens de familie van Nicky Verstappen spreekt, kan de verklaring van B. dan ook niet serieus worden genomen. Hij vraagt zich af waarom B. er snel vandoor ging nadat hij het 11-jarige jongetje dood had gevonden.

DNA

Ook verklaart B. niet hoe het kan dat er DNA van hem aan de binnenkant van Nicky’s onderbroek terecht is gekomen. De Vries: „En dit is een verklaring van een man die een ervaren en geoefend leider bij de scouting was? Dat als hij een dood kind vindt, hij er dan als een haas vandoor gaat en niets doet? Dat zijn allemaal dingen die er bij de familie niet ingaan.”

Video

De eerste zittingsdag in de zaak Nicky Verstappen begon vandaag met een videoverklaring van Jos B. „Onder spanning spreek ik niet zo gemakkelijk. Ik heb een verklaring opgenomen”, zei B. in de rechtbank in Maastricht. In de video, die B. twee jaar eerder al heeft opgenomen maar die tot nu toe alleen in het bezit was van zijn advocaat, verklaart B. dat de 11-jarige Nicky al dood was toen hij hem vond. „Ik wist niet wat ik moest doen. Ik kreeg het gevoel dat ik bekeken werd en ben toen snel naar huis gegaan”, verklaart de 57-jarige B. Dat B. geen melding van zijn vondst heeft gemaakt, komt volgens hem doordat daar geen noodzaak toe was omdat de politie de jongen al had gevonden.

Na de toelichting op zijn video, beroept B. zich maandag in de rechtbank opnieuw op zijn zwijgrecht. „Ik ga geen vragen meer beantwoorden”, antwoordde hij vanmiddag meerdere keren op vragen van de rechters.

Lees ook: Jos B. doorbreekt twee jaar lang zwijgen over Nicky Verstappen: ‘Hij was al overleden toen ik hem vond’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peter R. de Vries: ‘Verklaring Jos B. volstrekt ongeloofwaardig’
Sluiten