Metro
Metro Binnenland 5 sep 2020 / 13:52 uur

Meisje (12) seint na ongeluk om hulp met zaklamp en redt zo haar vader

Bij een ongeluk op de A59 bij Waalwijk is gisteravond een 50-jarige man uit Tilburg gewond geraakt. De man had naar alle waarschijnlijkheid alcohol gedronken en reed met zijn auto de sloot in.

Zijn 12-jarige dochter, die naast hem in de auto zat, heeft ervoor gezorgd dat haar vader snel gered kon worden, door met de zaklamp van haar mobiel te seinen.

Het meisje wist vlak na het ongeluk zelf uit de auto te komen. Ze gebruikte de zaklamp van haar telefoon om de aandacht van de chauffeur van een voorbij rijdende touringcar te trekken. De chauffeur stopte om het meisje te helpen.

Enorme smak

Volgens getuigen was het een heftig ongeluk, zo meldt RTL Nieuws. De auto zou een enorme smak gemaakt hebben. „Hij zou tegen de vangrail zijn gereden, toen gaan tollen en daarna door de berm in de sloot terecht zijn gekomen. De vader lag te gillen van de pijn.”

De chauffeur van de lege touringcar is bij het meisje gebleven. Ze is later nog onderzocht door het gearriveerde ambulancepersoneel, maar bleek gelukkig ongedeerd te zijn. De politie heeft haar een knuffelbeer gegeven, voor haar snelle handelen en het inschakelen van hulp na het ongeluk.

Bloedtest

Een woordvoerder van de politie laat aan RTL Nieuws weten dat de bestuurder van de auto toegaf vier of vijf biertjes gedronken te hebben. Het was voor agenten onmogelijk om een blaastest bij de Tilburger af te nemen, omdat hij verwondingen aan zijn gezicht had.

In het ziekenhuis is er een bloedtest afgenomen om te kijken hoeveel alcohol de man precies in zijn bloed had. Verder is de chauffeur zijn rijbewijs voorlopig kwijt. „Dat krijgt hij terug als er toch minder alcohol in zijn bloed zit dan we verwachten.”

Lees ook: ‘Verzoek om schrappen coronaboetes zit in de molen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (12) seint na ongeluk om hulp met zaklamp en redt zo haar vader
Sluiten