Metro
Metro Binnenland 30 sep 2020 / 11:15 uur

Gordon thuis mishandeld en beroofd: ‘Dacht dat ik vermoord zou worden’

Gordon heeft het de laatste tijd verre van makkelijk. Hij heeft zijn comeback-concerten moeten afzeggen, testte positief op corona en nu is hij ook nog mishandeld en beroofd in zijn eigen huis.

Zaterdagnacht werd de zanger en presentator het slachtoffer van een overval in zijn appartement in Amsterdam-Zuid. Twee indringers hebben hem mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden, waaronder een Rolex-horloge, meegenomen.

Op Instagram laat hij zijn fans weten wat er is gebeurd: „Voor het eerst in mijn leven geen woorden, al dagen huil ik en denk ik waarom ik? Ik ben aan de rand van de afgrond gebracht maar ook hier zal ik weer moeten uitkomen. De klap is immens en was mensonterend. Ik geloof dat ik hier nooit meer echt overheen ga komen. Ik ben voorlopig even offline.”

‘Dreigden me dood te steken’

De zanger spreekt van een nachtmerrie. „Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten maar ze bleven maar tegen me schreeuwen”, vertelt Gordon vandaag aan De Telegraaf. „Ik dacht dat ik zou worden vermoord.”

Gordon wist zich nadat de indringers waren vertrokken te bevrijden en om hulp te vragen. Beveiligers van een museum in de buurt schakelden de politie in. De zanger is „enorm aangeslagen”. Gordon is onder doktersbehandeling en heeft steun van vrienden. Ook worden hij en zijn woning extra beveiligd.

Positief getest

Afgelopen week maakte een woordvoerder van SBS6 bekend dat Gordon positief was getest op het coronavirus. De omroep meldde dat hij geen klachten had en thuis in quarantaine zat.

Gordon was bezig met de opnames voor het programma 100 Jaar Jong, waar alle medewerkers getest worden op het coronavirus bij aanvang. „Ondanks dat Gordon geen klachten vertoonde, bleek zijn uitslag afgelopen week helaas positief”, vertelt de woordvoerder aan Shownieuws.

De presentator liet zich vorige maand ook al testen voor de opnames. „Ik wil het zekere voor het onzekere nemen”, liet Gordon toen weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gordon thuis mishandeld en beroofd: ‘Dacht dat ik vermoord zou worden’
Sluiten