Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 20 sep 2020 / 12:57 uur

Gestolen Rolex in zaak doodgeschoten Bas van Wijk was nep

Het horloge waarop de betrokkenen bij de dood van Bas van Wijk het vorige maand in Amsterdam vermoedelijk hadden voorzien, was een imitatie-Rolex. Het Openbaar Ministerie bevestigt een bericht hierover in Het Parool.

De 24-jarige Van Wijk uit Badhoevedorp werd op 8 augustus neergeschoten in het op dat moment druk bezochte Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer. Het OM liet eerder weten dat het slachtoffer zou hebben willen voorkomen dat het horloge van zijn vriend werd gestolen.

Stille tocht voor doodgeschoten Bas van Wijk
Belangstellenden lopen in Badhoevedorp met een stille tocht voor de omgekomen Bas van Wijk uit die plaats. De 24-jarige man werd doodgeschoten bij een recreatieplas in Amsterdam. Foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

In de zaak zit nog een 20-jarige man uit Hoofddorp vast die heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft neergeschoten. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreden van de wet wapens en munitie. Het feit dat de Rolex nep is, maakt volgens een woordvoerster van het OM geen verschil voor de zaak.

Verborgen ruimte

In een verborgen ruimte in een auto werden eerder op aanwijzingen van de verdachte een vuurwapen en een horloge aangetroffen. Het aangetroffen horloge was volgens het OM inderdaad afkomstig van iemand uit de groep van het slachtoffer.

Lees ook: Spelers PSV vertrouwen op doelman Mvogo ondanks enorme blunder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gestolen Rolex in zaak doodgeschoten Bas van Wijk was nep
Sluiten