Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 27 sep 2020

‘Eigenaar Groningse dansschool misbruikte tien minderjarige meisjes’

Een 37-jarige man uit Groningen is door de politie aangehouden op verdenking van ‘zedenfeiten’. Tegen de man, die eigenaar is van Groningen Dance Center, werden elf aangiftes gedaan. Tien van de aangevers zijn minderjarig.

Het OM Noord-Nederland bevestigde zondag berichtgeving hierover door onder meer het Dagblad van het Noorden. De man is op 8 september aangehouden en afgelopen donderdag werd zijn gevangenhouding met negentig dagen verlengd.

Brief

Volgens Dagblad van het Noorden is de verdachte de eigenaar en oprichter van dansschool Groningen Dance Center, maar dat kan het OM niet bevestigen. Ook over de aard het misbruik doet het Openbaar Ministerie geen uitspraken.

Dagblad van het Noorden schrijft dat de verdachte de dansschool in 2004 oprichtte. Docenten sluiten niet uit dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. De krant heeft een brief in handen van de school aan leden en hun ouders. Daarin roepen docenten de slachtoffers en getuigen van misstanden op om zich bij de politie te melden. De docenten zouden de school willen voortzetten.

‘Hechte familie’

Uit de brief blijkt dat de hele kwestie als een grote schok is aangekomen. „De klap is zo groot omdat docenten, dansers en oudergroepen van de school een lange historie hebben opgebouwd en veel hebben beleefd. De lessen zijn altijd van hoog niveau en de school heeft op lokaal, nationaal en internationaal wedstrijdniveau hoog gepresteerd. Gezamenlijke weekenden naar deze kampioenschappen, de eindpresentaties en vele workshops hebben ons tot een hechte familie gemaakt”, schrijft een danslerares.

De school, een van de grootste in Groningen, doet onder meer aan hiphop, breakdance, moderne dans en ballet. Er worden ook clinics, workshops en theaterlessen gegeven.

Lees ook: Rusland wil volgend jaar als eerste land ter wereld film in de ruimte draaien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Eigenaar Groningse dansschool misbruikte tien minderjarige meisjes’
Sluiten