Metro
Metro Binnenland 5 sep 2020 / 17:22 uur

Duizenden mensen slachtoffer van phishingsites RDW

Duizenden Nederlanders zijn gedupeerd toen ze een nieuw kentekenbewijs wilden kopen via een zogenaamde RDW bemiddelingssite. De site waar zij een nieuw kentekenbewijs kochten, bleek namelijk helemaal niet te bestaan. Na overboeking ontvingen de slachtoffers nooit de gekochte documentatie, zo meldt RTL Nieuws.

Deze phishingsites lijken precies op de pagina’s van de RDW. Het is dus niet heel gek dat veel mensen niet doorhadden dat ze niet op de echte site van de RDW hun nieuwe kentekenbewijs kochten.

Volgens de politie zijn enkele duizenden mensen op deze manier opgelicht. Ook de RDW ontvangt dagelijks honderden e-mails en telefoontjes over de oplichtingswebsites. De oplichters zijn veelal actief op websites met namen als rdwservice.nl, tenaamstellen.nl en tennaamcode.nl.

Offline halen

Het offline halen van deze phishingsites zou niet zomaar mogelijk zijn. Er moet namelijk eerst gekeken worden welke sites wel en welke sites niet legitiem zijn. Het is namelijk mogelijk om als bemiddelaar kentekens af te sluiten. Oplichters bedenken vaak variaties op de namen van deze legitieme sites om zo mensen te trekken.

Lees ook: Formule 1-kwalificatie GP van Italië: Hamilton pakt pole, Verstappen 5de

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden mensen slachtoffer van phishingsites RDW
Sluiten