Amarins de Boer
Amarins de Boer Binnenland 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Deliveroo-bezorgers zoeken naar vermiste personen: ‘Hoe meer mensen uitkijken, hoe beter’

Deliveroo-bezorgers gaan, in samenwerking met Amber Alert en de Nationale Politie, uitkijken naar vermiste personen. De riders ontvangen meldingen in hun app en rijden deze maand rond met vermissingsposters op hun mint-kleurige kubustassen.

Het is wereldwijd de eerste keer ooit dat Deliveroo-bezorgers vanuit hun app gaan uitkijken naar vermiste kinderen die in gevaar zijn. Vandaag trapt de landelijke campagne ‘Ride to Find’ af.

Doorbraak in vermissingszaken

Hoe meer mensen er uitkijken naar een vermist kind, hoe groter de kans dat het kind snel weer wordt gevonden, zegt Frank Hoen, oprichter van Amber Alert, het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. „De bezorgers van Deliveroo zijn de hele dag op pad. Ze zijn hierbij niet alleen goed zichtbaar op straat, maar zien zelf ook veel. Dat is een grote troef.”

Ook aandacht voor langdurige vermissingen blijft belangrijk. Volgens de Nationale Politie hebben mensen vaak nog informatie en tips over deze onopgeloste vermissingszaken. Zelfs zonder het te beseffen. Daarom rijden meer dan 180 bezorgers in achttien steden in september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen. Deliveroo hoopt zo de Nationale Politie te kunnen helpen aan een doorbraak in cold cases.

Deliveroo-bezorgers zoeken naar vermiste personen, 'hoe meer mensen uitkijken, hoe beter'
„Het doet ons goed om bij te kunnen dragen aan het opsporen van vermiste volwassenen en kinderen, al is het hopelijk niet vaak nodig.” Foto: Amber Alert

40.000 mensen vermist

Ieder jaar raken er zo’n 40.000 mensen vermist, waarvan de helft kinderen. De onzekerheid voor familie en geliefden is in deze gevallen zeer groot. „Niet weten waar je geliefde is en wanneer hij of zij weer naar huis komt, is voor achterblijvers het moeilijkste’’, zegt Izanne de Wit, Teamleider Landelijk Bureau Vermiste Personen. „We hopen dat deze postercampagne zorgt voor een doorbraak.”

Bezorgers van Deliveroo reageren enthousiast op de mogelijkheid om bij te dragen aan deze actie. „Iedereen bij Deliveroo is erg trots op deze samenwerking met Amber Alert en de Nationale Politie”, vertelt Stijn Verstijnen, directeur bij Deliveroo Nederland. „Het doet ons goed om bij te kunnen dragen aan het opsporen van vermiste volwassenen en kinderen, al is het hopelijk niet vaak nodig.”

Hoewel de meldingen in de app van bezorgers nieuw zijn, is het niet de eerste keer dat de bezorgers van Deliveroo de politie gaat helpen zoeken naar vermiste mensen. In mei vorig jaar fietsten bezorgers ook rond met foto’s van mensen die spoorloos waren.

Lees ook: Deliveroo helpt politie zoeken naar vermiste mensen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deliveroo-bezorgers zoeken naar vermiste personen: ‘Hoe meer mensen uitkijken, hoe beter’
Sluiten