Metro
Metro Binnenland 27 sep 2020 / 14:45 uur

Cafébaas opgepakt na bedreiging en mishandeling toezichthouders

Een cafébaas in het Noord-Hollandse Medemblik is vannacht aangehouden, nadat hij twee gemeentelijke toezichthouders bedreigde met de dood, mishandelde en tegen hun wil in vasthield. Eén van de toezichthouders raakte lichtgewond tijdens het incident, meldt de politie.

De toezichthouders in Medemblik controleerden even na middernacht of het café aan de Kaasmarkt zich aan de coronaregels hield. Al snel bleek dat er niet voldoende afstand werd gehouden. Ook werd er gerookt in het café.

Uitbater onder invloed

Toen de cafébaas de controleurs opmerkte, ging hij met ze in gesprek. Maar dat liep dusdanig uit de hand dat de controleurs werden bedreigd met de dood, werden mishandeld en tegen hun wil werden vastgehouden in het café. De telefoon van de controleurs werd ook afgepakt door bezoekers.

De controleurs wisten zich uiteindelijk uit de situatie te komen en alarmeerden de politie. Agenten hielden de uitbater van het café, die onder invloed van alcohol was, aan. De café-eigenaar zit nog vast en de gemeente is bezig met bestuursrechtelijke stappen tegen het café.

Controle door BOA’s

Ook in het Zeeuwse Oud-Vossemeer ging het mis: daar sloeg de eigenaar van een horecazaak een agent die de naleving van de coronamaatregelen kwam controleren. Dat gebeurde vanochtend tijdens een controle van BOA’s na verschillende meldingen over het niet naleven van de coronamaatregelen.

Toen de agenten vertelden wat ze kwamen doen, probeerde de eigenaar meteen de deur van zijn zaak te sluiten. Kort erop beledigde hij de agenten en sloeg hij één van hen. De man werd daarop aangehouden.

In de zaak zat ook een 55-jarige man uit Sint Philipsland, die een agent de hele tijd beledigde. Hij verzette zich flink tegen zijn aanhouding. Beide mannen zitten vast. De agenten hebben aangifte gedaan van belediging en mishandeling.

Lees ook: Boze cafébezoeker rijdt met auto in op mensen in Rijsbergen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cafébaas opgepakt na bedreiging en mishandeling toezichthouders
Sluiten