Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 22 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Britt Dekker ‘doet wel mee’: Ik gun dit mijn moeder en haar IC-collega’s nooit meer

Britt Dekker is geschrokken van de hashtag #Ikdoenietmeermee, waarmee bekende en onbekende Nederlanders aangeven de coronamaatregelen zat te zijn.

Ze waarschuwt haar ruim 300.000 volgers op haar Instagram-account. „Hoi lieve lieve volgers. Velen van jullie zien bij artiesten waar jullie tegenop kijken de hashtag #ikdoenietmeermee voorbij komen. Aangezien jullie, mijn volgers, tot dezelfde doelgroep behoren voel ik me verplicht er iets over te zeggen.”

Moeder Britt Dekker werkt op IC

De tv-presentatrice gaat vervolgens in op haar moeder, die op een intensive care werkt en de achterliggende maanden en zware periode op een overvol IC heeft meegemaakt. „Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de IC. Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun. Zij zijn degenen die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten (ouders, broers, zussen, geliefde, beste vrienden) die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen. Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel ‘mee blijven doen’ om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen.” #ikdoewelmee

Veel bijval op Instagrampost

Dekker krijgt veel positieve reacties op haar post. Een Yvonne laat haar dankbaar weten: „Dankjewel Britt, voor dit mooie en vooral wijze bericht. Fijn dat je authentiek bent, geen meeloper en vooral een eigen slimme mening hebt. Blij dat mijn dochters je volgen.” Xalicialovexnielsx schrijft: „Wat ben ik blij dat jij het grote voorbeeld van mijn dochter bent!!” En balstofregen: „#Ikdoewelmee! Omdat ik net als jij gezien heb wat dit virus met mensen doet. Mijn moeder is er aan overleden, het was een bitter gevecht. Het is een horrorvirus. Ik heb afscheid moeten nemen via Skype.” De vrouw krijgt een sterkte-berichtje van Dekker terug. 

Ook Tim Douwsma reageert op Britt Dekker

Acteur en zanger Tim Douwsma is een van de Nederlanders die #Ikdoenietmeermee deelde. Hij reageert op Britt: „Wij ook hoor Britt! Maar kritische vragen stellen lijkt me niet meer dan logisch. Vanavond krijgen kritische wetenschappers en artsen een platform. Daar gaat t om ❤️ love you.”

Vanmiddag had Britt Dekker meer dan 1700 reacties op haar post. Meer dan 25.000 mensen beloonden haar oproep met een like.

Lees ook: #Ikdoenietmeermee is trending, politici en BN’ers keren zich er fel tegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britt Dekker ‘doet wel mee’: Ik gun dit mijn moeder en haar IC-collega’s nooit meer
Sluiten