Metro
Metro Binnenland 8 sep 2020 / 08:41 uur

Bijeenkomst Forum in Arnhem onderbroken om verdachte situatie

Een evenement in Arnhem van Forum voor Democratie van Thierry Baudet is gisteravond ruim een uur stilgelegd. De politie had informatie over een „mogelijk verdachte situatie” en controleerde om die reden verschillende personen.

Baudet en Kamerlid Theo Hiddema vluchtten gisteravond plotseling de zaal uit. Terwijl er in de donkere zaal een filmpje werd afgespeeld, werd Baudet weggeleid, vermoedelijk door iemand van de beveiliging. Ook Hiddema werd opgeroepen om weg te gaan.

Toespraken en video’s

Het publiek mocht enige tijd de zaal niet verlaten. Andere leden van Forum voor Democratie hielden een toespraak, afgewisseld met filmpjes van de partij. Hiddema kwam even terug op het podium, maar moest toen weer vertrekken.

Loos alarm

Na ruim een uur keerden Baudet en Hiddema onder luid applaus terug. Het bleek loos alarm: de verdachte personen hadden niets kwaads in de zin, zo zag de politie.

 

Baudet bedankte het publiek dat was blijven zitten. „U als publiek bent geen moment in gevaar geweest”, benadrukte Baudet. „We hebben het zekere voor het onzekere genomen. Heel vervelend dat we dit in Nederland moeten meemaken.” De twee FvD-prominenten beantwoordden daarna weer vragen uit de zaal.

Aftrap politiek jaar Forum

Het evenement van FvD heeft plaats in concertgebouw Musis Sacrum. Er hing geruime tijd een politiehelikopter boven het centrum van Arnhem. Baudet trapte in Arnhem het politieke jaar af.

Lees ook: Thierry Baudet loopt woedend radiostudio uit: ‘Er zijn bepaalde grenzen!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bijeenkomst Forum in Arnhem onderbroken om verdachte situatie
Sluiten