Metro
Metro Binnenland 20 sep 2020 / 08:34 uur

Acht verdachten opgepakt na schietincident in Gronings Kiel-Windeweer

De politie in het Groningse Kiel-Windeweer heeft zaterdagavond acht mensen gearresteerd in verband met een schietincident, zo meldt Dagblad Van Het Noorden. Er zou tijdens het incident meerdere keren geschoten zijn, daarbij is een persoon gewond geraakt aan zijn voet.

Wat er precies gebeurd is aan de Dorpsstraat, weet de politie nog niet. Vlak na het incident werden al vier personen aangehouden. Later volgenden nog vier arrestaties. Volgens DVHN worden alle aangehouden personen gezien als verdachten. De politie sluit extra aanhoudingen nog niet uit.

Politiewoordvoerder Anne Kok liet weten dat de aanhoudingen goed verlopen zijn. Daarnaast hoopt Kok vandaag meer te kunnen delen over de identiteit van de aangehouden verdachten en over het motief. „We gaan de verdachten verhoren om een goed beeld te krijgen. Ze zijn inmiddels naar het cellencomplex vervoerd.”

Onrustig

Het bleef na de aanhoudingen nog even onrustig op straat, maar de rust in het Groningse Kiel-Windeweer lijkt inmiddels weer teruggekeerd te zijn. Momenteel is de ME ter plaatse, maar dat heeft volgens Kok niks met de onrust te maken. „De ME is ter plekke om de plaats delict te beveiligen, want we kunnen in het donker geen volledig sporenonderzoek doen. Dat pakken we bij daglicht weer op.”

Lees ook: Grote brand in Amsterdam, tientallen flatwoningen ontruimd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Acht verdachten opgepakt na schietincident in Gronings Kiel-Windeweer
Sluiten