Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 6 sep 2020 / 16:40 uur

925 nieuwe besmettingen gemeld, hoogste toename in een dag sinds april

Het aantal coronabesmettingen is vandaag met 925 gestegen. Dat is de hoogste toename in een dag sinds 19 april.

In de afgelopen zeven dagen werden er meer dan 4600 nieuwe positieve tests doorgegeven en verwerkt in het coronadashboard. Gisteren werden er 654 nieuwe besmettingen gemeld. De afgelopen week lag het aantal nieuwe besmettingen per dag gemiddeld rond de 663.

Een grote stijging eerder deze week bleek deels te komen door een technische storing, maar daarvan is nu geen sprake, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten.

Haaglanden grootste brandhaard

De regio Haaglanden is de laatste dagen de grootste brandhaard. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend werden daar 184 nieuwe gevallen geregistreerd. Daaronder zijn 115 positieve tests in de gemeente Den Haag, 24 in Delft en 15 in Zoetermeer.

In Amsterdam-Amstelland zijn 149 mensen positief getest. 132 van deze besmettingen zijn in Amsterdam zelf gemeld. Rotterdam-Rijnmond noteerde 115 nieuwe coronagevallen. Daaronder zijn 78 besmettingen in Rotterdam zelf gemeld.

Ook op andere plekken stijgt het aantal besmettingen. IJsselland (Zwolle en omstreken), Hollands Midden (Leiden, Gouda en omstreken) en Gelderland Midden (Arnhem en Ede) noteerden zondag hun grootste stijging in een dag sinds half april.

Wekelijks overzicht

Het RIVM komt dinsdag weer met zijn wekelijkse overzicht. Vorige week meldde het instituut 3597 nieuwe gevallen in de zeven dagen ervoor. Dat was vrijwel gelijk aan het aantal positieve tests een week eerder. De week daarvoor, tussen 5 en 11 augustus, werden 4036 positieve tests geregistreerd.

Ook het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt weer. Op zondag behandelden de ziekenhuizen 138 mensen vanwege het coronavirus, zestien meer dan op woensdag. Op de intensive cares liggen 33 coronapatiënten, twee minder dan op zaterdag, maar het aantal patiënten op verpleegafdelingen steeg met zes naar 105. De afgelopen zeven dagen ging het om gemiddeld zes nieuwe ziekenhuisopnames en drie doden per dag.

Door achterstanden bij de GGD worden doden en ziekenhuisopnames niet altijd meteen doorgegeven. De meeste opnames en overlijdens waren dan ook niet gisteren, maar werden toen pas gemeld bij het RIVM.

Lees ook: GroenLinks: geen steun voor coronawet van De Jonge

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
925 nieuwe besmettingen gemeld, hoogste toename in een dag sinds april
Sluiten