Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 22 sep 2020

20 rechercheurs doen onderzoek naar verkrachting hardloopster

De politie zet een team van twintig rechercheurs op de verkrachtingszaak van een 20-jarige hardloopster. De vrouw werd op maandagmiddag 7 september op klaarlichte dag misbruikt.

De vrouw uit Rotterdam werd twee weken geleden door twee onbekende getinte mannen gedwongen om de bosjes in te lopen. Daar is zij vastgehouden en slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. Daarna gingen de mannen ervandoor en lieten zij de hardloopster achter.

Camerabeelden

„Hevig geëmotioneerd belde zij daarna met een vriendin”, meldt de politie. De vriendin schakelde direct de politie in. Agenten vonden de vrouw, nabij de hoek van de Groene Kruisweg en Pendrechtseweg. Forensische onderzoekers hebben met een speurhond naar sporen gezocht, en ook camerabeelden zijn veiliggesteld.

Rechercheurs doen onderzoek

De politie laat weten dat het team van twintig rechercheurs de hulp van het publiek goed kan gebruiken. Getuigen worden daarom opgeroepen zich te melden. „In het Zuiderpark zijn er zeker rond dat tijdstip vaak veel mensen. Fietsers, bromfietsers, hardlopers, mensen die hun hond uitlaten of onderweg zijn van werk naar huis”, meldt de politie.

Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt is daarnaast specifiek op zoek naar een man die zich die maandagmiddag rond 17.30 uur over het slachtoffer heeft ontfermd.

Lees ook: Duffy boos op Netflix om uitzenden kinky ontvoeringsfilm 365 Days

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
20 rechercheurs doen onderzoek naar verkrachting hardloopster
Sluiten