Metro
Metro Binnenland 19 aug 2020 / 10:13 uur

Raadslid Castricum: ‘Helemaal kapot na zware aanslag op mijn woning’

Het Castricumse raadslid Ralph Castricum van Forza! meldt via Twitter dat op zijn woning „een zware aanslag is gepleegd”.

Zijn achternaam is hetzelfde als het dorp waarin hij woont en de gemeente waar hij voor werkt. Ralph Castricum woont en werkt in Castricum. Hij zit in de gemeenteraad van Castricum voor de partij Forza! (Fortuynistische Oproep tot Realistische Zakelijke Aanpak). 

Kapot door explosie

Castricum toont foto’s van een zwaar beschadigde voordeur en van glas op de stoep. Er zijn politieagenten te zien. „Politie doet forensisch onderzoek. Ben hier helemaal kapot van,” laat het raadslid van Forza! weten.

De reacties zijn bemoedigend. „Veel sterkte Ralph” en „Wat afschuwelijk, ik hoop dat ze de daders snel vinden.” En ook: „Smerig, vuil tuig, wat een hufters om je veilige omgeving te schaden.”

Burgemeester

Burgemeester Toon Mans van de gemeente Castricum liet weten dat het huis door de explosie aanzienlijke schade heeft opgelopen. „Ik schrok enorm van dit bericht. Ik heb een dergelijk incident nog nooit eerder meegemaakt als burgemeester”, aldus Mans in een verklaring. „Ik heb ook direct contact gezocht met het raadslid. Gelukkig is hij ongedeerd en verblijft hij op een veilige plek. Ik kan me voorstellen dat buurtbewoners ook enorm zijn geschrokken en leef enorm met ze mee.”

Mans benadrukte dat de oorzaak van de ontploffing nog onbekend is. Hij heeft voor woensdagmiddag de driehoek (naast de burgemeester, de politiechef en officier van justitie) bijeengeroepen voor overleg over de explosie.

Explosie door vuurwerk?

Volgens de lokale omroep OSU Radio namen omwonenden vannacht tegen half twee uur een flits waar, gevolgd door een luide knal bij het Kortenaerplantsoen in Castricum. Mogelijk is de explosie veroorzaakt door vuurwerk. Daarna zouden omwonenden een auto hebben zien wegrijden. De politie kan deze informatie nog niet verifiëren.

Lees hier wat de inwoners van een Zwitsers stadje op hun auto’s vonden

Over Castricum

Het bestuur van Forza! NL heeft de keuze raadsvoorzitter Ralph Castricum gemaakt op basis van „zijn politieke ervaring, gedrevenheid en lokale bekendheid”, staat op de website van de partij te lezen. „Daarnaast hebben zijn behaalde verkiezingsbeloftes uit 2018 zoals oa het afschaffen van de urgentie voor statushouders, afschaffen hondenbelasting en cameratoezicht in het centrum extra meegewogen bij het maken van de keuze. Castricum was blij met zijn voordracht. „Het wordt tijd dat Castricum nu eindelijk eens een echte Castricumse bestuurder krijgt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Raadslid Castricum: ‘Helemaal kapot na zware aanslag op mijn woning’
Sluiten