Metro
Metro Binnenland 3 aug 2020 / 14:53 uur

Marechaussee steeds drukker door reizigers die voor ‘gedoe’ zorgen

De Koninklijke Marechaussee heeft het de laatste tijd drukker gekregen met passagiers die overlast veroorzaken. Zo zorgen onder meer reizigers die geen mondkapje willen dragen voor „gedoe” en dat kan tot hoge boetes leiden, meldt de marechaussee.

Ook zijn een 47-jarige man uit Geldrop en zijn 13-jarige zoon gisternacht door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op Schiphol. Het tweetal had een 27-jarige medereiziger opgewacht na hun vlucht en mishandelde en bedreigde het slachtoffer.

Lees hier over de ‘knokvlucht’ van KLM naar Ibiza

Overlast marechaussee

De 47-jarige vader en zijn zoon zaten op een vlucht vanuit Las Palmas naar Schiphol en zorgden aan boord voor veel overlast. Zo zou de man erg vervelend en luidruchtig zijn geweest. „Het incident had niets te maken met corona”,  laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten.

Het 27-jarige slachtoffer ging kijken wat er aan de hand was, maar werd meteen bedreigd door de man. „Hij zou opgewacht worden door het tweetal en toen mensen eenmaal hun koffers gingen halen, was er inderdaad een handgemeen.”

Onderzoek

Toegesnelde marechaussees hebben vervolgens het tweetal uit Geldrop aangehouden. Het 27-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan. Het is niet bekend of hij gewond geraakt is door de mishandeling. De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar het incident onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Vader en zoon mishandelen medepassagier na landing vlucht op SchipholDe Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft…

Gepostet von Koninklijke Marechaussee am Montag, 3. August 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Marechaussee steeds drukker door reizigers die voor ‘gedoe’ zorgen
Sluiten