Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 22 aug 2020 / 16:45 uur

Jongen (17) in alle vroegte opgepakt na oproep tot rellen in Helmond

De politie heeft zaterdag een 17-jarige jongen uit Helmond in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van oproepen tot rellen in Helmond komende dinsdag. De 17-jarige jongen werd om 06.30 uur door agenten van zijn bed gelicht en aangehouden

Volgens de politie is de jongen de oprichter van een Instagramaccount waarop de laatste dagen herhaaldelijk oproepen verschenen om dinsdag te gaan rellen. Bij een inval in zijn woning zaterdagochtend namen agenten meerdere mobiele telefoons in beslag. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Opruiing

De jongen wordt verdacht van opruiing. In juni leidden oproepen op social media tot ongeregeldheden en confrontaties met de politie in Helmond. Daarbij gooiden rellende jongeren met vuurwerk en stenen naar de politie. Zes jongeren werden toen opgepakt. Niemand raakte gewond. Pogingen om niet veel later soortgelijke rellen te organiseren in Eindhoven mislukten omdat de politie met veel agenten en materieel aanwezig was en ongeregeldheden in de kiem smoorde.

Weverspark

In Helmond wordt het Weverspark zaterdag- en zondagavond afgesloten. Dat maakte de gemeente bekend. Het park is dicht tussen 23.00 uur en 06.00 uur. De gemeente doet dat in verband met mogelijke ongeregeldheden. „Op social media gingen er berichten rond dat jongeren werden opgeroepen om in Helmond te komen rellen. Dit gedrag tolereren we niet”, liet de gemeente weten. Samen met de politie zal die de ontwikkelingen nauwlettend volgen en er zal worden opgetreden als dat nodig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen (17) in alle vroegte opgepakt na oproep tot rellen in Helmond
Sluiten