Metro
Metro Binnenland 21 aug 2020 / 17:56 uur

Horecazaken Amsterdam moeten sluiten, dansen in open lucht mag echt niet

Dat er steeds meer wordt gecontroleerd en strenger wordt opgetreden, blijkt uit de sluiting van een drietal horecagelegenheden in Amsterdam. Zo is genieten van muziek door te dansen in de open lucht echt een no go.

Drie horecagelegenheden in Amsterdam zijn per direct gesloten wegens overtreding van de noodverordening. Het gaat om café Reality, evenementencentrum Lofi, waar een cultureel buitenterrein van 2000 m2 is en waar de afgelopen maanden met regelmaat events werden georganiseerd, en de Supperclub Cruise.

Lees hier over de persconferentie van afgelopen week

Geen evenementen

Voor de cafés geldt de sluiting voor minimaal vier weken. In het geval van de Supperclub geldt dat gedurende vier weken geen evenement op de boot mag worden georganiseerd op straffe van een dwangsom van een kwart miljoen euro.

Dansen in de buitenlucht

Lofi nabij Amsterdam Sloterdijk is gesloten nadat toezichthouders in burger een „groot aantal” overtredingen van de noodverordening constateerden. Bezoekers werden gefaciliteerd en uitgenodigd om die overtredingen te begaan, meldt de gemeente.

Lofi deelt het slechte nieuws op Instagram.Undercover officials zagen enkele bezoekers genieten van muziek, ze dansten in de open lucht. Dit is niet in overeenstemming met de huidige regelgeving, die de lokale autoriteiten ertoe heeft aangezet om te besluiten tot sluiting, een beslissing die moet worden gerespecteerd. Alle geplande evenementen voor de komende maand worden uitgesteld.”

Geen illegale raves

Flink balen is het wel, ook omdat ze er de afgelopen maanden alles aan hebben gedaan, zoals extra beveiliging, om het zo veilig mogelijk te houden tijdens de events. „Tijdens deze onvoorspelbare tijden zijn onze evenementen de enige middelen om ons personeel aan boord te houden en in hun levensonderhoud te voorzien. De nieuwe realiteit waarmee we te maken hebben, is soms moeilijk te omarmen. We hopen dat onze (toekomstige) bezoekers veilig en gezond blijven en niet zonder toezicht hun toevlucht zoeken tot illegale evenementen, een mogelijk gevolg van deze tijd.”

Hopelijk kunnen ze Lofi over vier weken heropenen, besluiten ze. „Met het inlevingsvermogen en de steun van onze bezoekers, en in samenwerking met de gemeente Amsterdam.”

(Harde) Reality Amsterdam

Bij café Reality aan de Reguliersdwarsstraat zag de politie meerdere malen dat op het buitenterras geen of onvoldoende maatregelen waren getroffen om bezoekers genoeg afstand tot elkaar te laten houden. Ook op de Supperclub Cruise waren er geen maatregelen om de aanwezigen voldoende afstand te laten houden.

Forse stijging

De zaken mogen pas weer open als er een goedgekeurd plan van aanpak is. De uitgaansgelegenheden zijn gesloten op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, Femke Halsema. De Amsterdamse GGD en de veiligheidsregio maken zich zorgen over de forse stijging van het aantal coronabesmettingen in de dichtbevolkte stad Amsterdam.

Eerder zijn om gezondheidsredenen horecazaken in de hoofdstad gesloten nadat er besmettingen waren geconstateerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Horecazaken Amsterdam moeten sluiten, dansen in open lucht mag echt niet
Sluiten