Metro
Metro Binnenland 4 jul 2020 / 15:40 uur

Utrecht vreest vandaag voor relschoppers bij verboden demonstratie

Utrecht wapent zich zaterdag tegen mogelijke demonstranten van Nederland in Opstand. Lucas Bolsius, vervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) vaardigt een noodbevel uit.

Bolsius vreest voor ongeregeldheden. Burgemeester Peter den Oudsten wees een gebied in de omgeving van het Jaarbeursplein aan als veiligheidsrisicogebied. Supporters van een groot aantal voetbalclubs zouden er volgens de burgemeester een confrontatie met de politie aan willen gaan.

Veel politie in Utrecht

In de stad is veel politie te bekennen en toegangswegen worden door agenten gecontroleerd. Eerder verbood burgemeester Den Oudsten de demonstratie. Reden voor het protest zijn de coronamaatregelen en het politiegeweld.  De burgemeester is bang voor rellen.

Nederland in Opstand maakt om 15:45 uur bekend waar de mogelijke demonstratie plaatsvindt.

De afgelopen weken werden meerdere anti-coronaamaatregelen demonstraties verboden. Dit is de tweede keer dat een protest van Nederland in Opstand wordt verboden. Daarnaast werden ook protesten van actiegroep Virus Waanzin op het Malieveld in Den Haag  en op De Dam in Amsterdam verboden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Utrecht vreest vandaag voor relschoppers bij verboden demonstratie
Sluiten