Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 12 jul 2020 / 07:28 uur

Zoektocht naar vermist meisje (14) in Noordzee bij Ameland

De zoektocht naar een 14-jarig meisje, dat gisteravond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij Ameland vermist raakte, is rond 03.30 uur vannacht tijdelijk gestaakt. Inmiddels is het zoeken bij daglicht weer hervat.

Dat hebben de kustwacht en de gemeente Ameland laten weten. Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de kustwacht, eilandbewoners en de politie hebben urenlang gezocht in zee en op het strand, maar het meisje niet gevonden.

Burgemeester op strand Ameland

„We leven enorm mee met de familie van het vermiste meisje”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel. Stoel was een groot deel van de nacht aanwezig op het strand. „De familie verkeert in grote onzekerheid. De beslissing om het zoeken te staken is voor hen verschrikkelijk.”

Stoel sprak zijn respect uit voor de hulpdiensten, de reddingsteams en de eilandbewoners die urenlang met schepen, auto’s en een helikopter hebben gezocht. Zondagochtend wordt het zoeken hervat. Onder leiding van de politie zoeken diverse hulpdiensten dan verder. De kustwacht meldt dat het een vliegtuig inzet.

Zwemmen met vader en zusje

Het meisje was gisteravond samen met haar vader en zusje gaan zwemmen ter hoogte van Nes. Het drietal raakte daarbij in de problemen, aldus de kustwacht. De vader en het zusje konden zichzelf redden en sloegen rond 22.30 uur alarm, omdat ze de tiener niet meer zagen. Daarop werd een grootscheepse zoekoperatie opgestart.

Er wordt vandaag „met meerdere eenheden gezocht, zowel op het water, als op het strand, de duinen en de verdere omgeving”, aldus de politie. Ook een reddingsboot en een vliegtuig van de kustwacht wordt ingezet bij de zoektocht.

Niet iedereen had in de gaten wat voor ernstige situatie zich er in, op en boven zee afspeelde.

Lees ook: Meer Glee-leed: actrice vermist na boottocht, zoontje zat nog aan boord

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zoektocht naar vermist meisje (14) in Noordzee bij Ameland
Sluiten