Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 17 jul 2020 / 19:56 uur

Lichaam vermist Duits meisje (14) bij Ameland gevonden

Het lichaam dat vrijdagmiddag in de Noordzee bij Ameland is gevonden door een van de zoekteams, is van het 14-jarige Duitse meisje dat sinds afgelopen zaterdag werd vermist. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Ze is door twee agenten gevonden bij een booreiland.

Familie geïnformeerd

De familie is direct na de vondst van het stoffelijk overschot geïnformeerd. Haar lichaam is door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van Ameland en Schiermonnikoog naar Ameland gebracht. Nadat identificatie van het meisje, is haar lichaam overgedragen aan de familie.

“We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland. “Ik heb heel veel waardering voor iedereen die meegeholpen heeft met zoeken en wil mijn dank uitspreken aan alle mensen die zich de afgelopen week hebben ingezet. De gemeente Ameland leeft intens mee met de familie. We wensen ze heel veel sterkte toe.”

Zaterdagavond vermist

Het meisje werd sinds zaterdagavond vermist. Ze keek met haar vader en zus in zee naar de zonsondergang, toen alledrie in de problemen kwamen en afdreven. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het 14-jarige meisje werd daarna niet meer gezien.

De afgelopen dagen werd druk naar het meisje gezocht, onder meer door het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Ook vissers zochten mee met hun kotters.

Reageer op artikel:
Lichaam vermist Duits meisje (14) bij Ameland gevonden
Sluiten