Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 15 jul 2020 / 12:36 uur

Hugo de Jonge nieuwe partijleider van CDA 

Hugo de Jonge is de nieuwe leider van het CDA. Hij kreeg met 50,7 procent van de stemmen net genoeg van de benodigde meerderheid van de CDA-leden achter zich. 

En daarmee verslaat hij zijn concurrent Pieter Omzigt, die 49,3 procent van de stemmen kreeg. Het was een spannende race, waarin de kandidaten erg aan elkaar gewaagd waren. De Jonge was vanaf het begin favoriet, maar Omzigt maakte zich populairder dan gedacht. Tot dinsdag konden de leden stemmen. De leden van het CDA hadden twee rondes nodig om de nieuwe partijleider te kiezen. Na de eerste ronde viel staatssecretaris Mona Keijzer af.

Opvolger van Sybrand Buma

In mei vorig jaar verliet Sybrand Buma zijn functie als partijleider om burgemeester van Leeuwarden te worden. De Jonge ziet het CDA als een middenpartij en wil zich meer profileren in de steden. Daarnaast sluit hij een samenwerking met Forum voor Democratie uit.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hugo de Jonge nieuwe partijleider van CDA 
Sluiten