Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 27 jul 2020 / 12:42 uur

Alleen maar vraagtekens bij doodsoorzaak meisje uit Marken

Het onderzoek naar de dood van het 14-jarige meisje uit Marken, dat zaterdagochtend vroeg in de berm van de Zeedijk bij Zuiderwoude werd gevonden, heeft op dit moment alleen maar vragen en geen antwoorden.

De politie kamde gisteren de omgeving waar ze is gevonden uit, maar hierbij is niets gevonden wat kan worden gerelateerd aan haar dood. De politie denkt dat ze is aangereden toen ze op de weg liep en dat de bestuurder is doorgereden.

Waarom liep het meisje daar?

„De vraag is nog altijd: hoe is ze daar terechtgekomen?”, zegt een woordvoerder. „Waarom liep ze op de weg?” Aangezien er op de dijk remsporen zijn gevonden, is een verkeersongeval op dit moment het meest logische scenario, zegt hij. „Maar daar hebben we niet echt bewijs voor.” De politie onderzoekt dan ook andere mogelijke oorzaken van haar dood. „We houden overal rekening mee.”

Een foto van het dorp Marken
In Marken is de verslagenheid groot. Foto: ANP / Ramon van Flymen

Het meisje verliet om 1.00 uur ’s nachts haar ouderlijk huis en nadat melding was gedaan van haar vermissing trof de politie haar rond 4.00 uur dood aan. „We proberen ook een beeld te krijgen van wat er tussen 1.00 en 4.00 uur is gebeurd”, aldus de politiewoordvoerder. „Waar is ze geweest, met wie heeft ze gesproken, hoe was haar stemming.”

Ook onderzoek naar beschadigde auto’s

De politie heeft vier auto’s, drie uit Marken en een uit Uitdam, in beslag genomen met ‘verse schade’ om te onderzoeken of deze mogelijk betrokken zijn geweest bij de aanrijding. Ze zijn afgevoerd naar het politiebureau. Ook is er gesproken met de eigenaren van de auto’s, maar zij zijn nog geen verdachte. De bevindingen van het technisch onderzoek zijn nog niet bekend.

Een foto van politiemensen die een berm bij Marken uitkammen
De berm bij Zuiderwoude wordt zorgvuldig uitgekamd. Foto: ANP / Ramon van Flymen

De politie hoopt dat eventuele betrokkenen zich alsnog melden. „Je zal toch je hele leven door moeten met het geheim dat je een meisje van 14 jaar hebt aangereden.”

In Marken heerst verslagenheid. NHnieuws sprak met enkele inwoners.

Lees ook: Lichaam tienermeisje (14) gevonden langs kant van de weg na aanrijding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alleen maar vraagtekens bij doodsoorzaak meisje uit Marken
Sluiten