Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 18 jul 2020 / 21:21 uur

Afgelopen maand drie asielzoekers verdronken, COA maakt zich zorgen

Het aantal asielzoekers dat verdrinkt in Nederlandse wateren baart vluchtelingenorganisaties en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zorgen. Afgelopen maand verdronken zeker drie bewoners van een asielzoekerscentrum (azc), meldt De Telegraaf.

Om het aantal verdrinkingen onder asielzoekers te verkleinen kwamen het COA en de Nationale Raad Zwemveiligheid eind mei met het Nationaal actieplan zwemveiligheid asielzoekers 2020-2021. Inzet daarvan is meer asielkinderen en -jongeren zwemles te laten volgen. Ook wordt via voorlichting gewezen op het belang te kunnen zwemmen in een waterrijk land als Nederland.

Waarschuwingen in meerdere talen

De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt via posters in verschillende talen als Pools, Duits, Engels en Arabisch op de risico’s van een mui, de stroming tussen zandbanken die zwemmers naar zee kan meevoeren. Ook zijn er posters die wijzen op de gevaren bij het zwemmen in zee en binnenwateren.

Mensen die niet uit een zwemcultuur komen, zien ons erin duiken alsof het niets is en onderschatten daardoor het gevaar, zegt Sander Zeilstra van de Reddingsbrigade in De Telegraaf. „Het wordt nu hoog tijd voor concrete resultaten. We hopen dat die deze zomer al zichtbaar zijn zodat nieuwe drama’s kunnen worden voorkomen”, aldus Vluchtelingenwerk.

Lees ook: Henk Otten wil Johan Derksen als lijstduwer nieuwe partij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Afgelopen maand drie asielzoekers verdronken, COA maakt zich zorgen
Sluiten