Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 18 jun 2020 / 12:54 uur

Woede omdat Baudet minister ‘sluipmoordenaar’ noemt

Fractieleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie heeft zich vandaag de woede van andere partijen op de hals gehaald nadat hij landbouwminister Carola Schouten ‘de sluipmoordenaar van de agrarische sector’ had genoemd.

Kamervoorzitter Khadija Arib vroeg Baudet zijn opmerking terug te nemen, en vrijwel alle partijen spraken zich uit tegen de uitlatingen van de FVD-voorman.

Die weigerde overigens zijn woorden terug te nemen. Hij besloot de zin wel aan te passen. „Er wordt een sluipmoord op de agrarische sector uitgevoerd”, zei Baudet uiteindelijk.

‘Kind dat om aandacht schreeuwt niet belonen’

Arib noemde het optreden van Baudet „schofferend in het parlement maar ook naar de minister”. Kamerleden van zowel de oppositie als de coalitie verzetten zich tegen zijn uitlatingen en vroegen om het debat stil te leggen.

Sommige partijen zagen daar niets in. „Een kind dat voortdurend om aandacht schreeuwt moet je niet belonen met die aandacht”, zei SP-Kamerlid Frank Futselaar simpelweg. Uiteindelijk ging Baudet met een enigszins aangepaste eerste zin door met zijn inbreng.

Op deze foto zie je Thierry Baudet (Forum voor Democratie)

„Ik vond het een trieste vertoning, dat mag u weten”, zei Arib toen Baudet klaar was met zijn betoog. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren werd in 2018 al eens „de sluipmoordenaar van de democratie” genoemd door Baudet.

‘De sluipmoordenaar’ is voer voor Twitteraars (en Forum voor Democratie zelf).

Lees ook: Thierry Baudet loopt woedend radiostudio uit: ‘Er zijn bepaalde grenzen!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woede omdat Baudet minister ‘sluipmoordenaar’ noemt
Sluiten