Metro
Metro Binnenland 10 jun 2020 / 14:15 uur

RIVM: 11 nieuwe coronadoden, 5 nieuwe ziekenhuisopnames

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 11. Dat blijkt uit de nieuwste RIVM-cijfers.

Daarmee komt het totale dodental in Nederland nu op 6042, zo blijkt uit de laatste cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vandaag publiceerde. Gisteren werden er 15 nieuwe coronadoden vastgesteld.

In de RIVM-rapportages worden alleen mensen meegeteld van wie met een test is vastgesteld dat ze zijn besmet met het virus. Het werkelijke dodental is hoger. De afgelopen weken is het aantal sterfgevallen door het coronavirus flink afgenomen. Dat geldt ook voor ziekenhuisopnames.

184 nieuwe besmettingen

Volgens de laatste gegevens die het RIVM heeft doorgegeven, zijn er in ziekenhuizen 5 nieuwe coronapatiënten opgenomen, gisteren waren dat er 6. Dit past in de dalende trend die het RIVM al enige tijd ziet.

Ook zijn er 184 nieuwe positieve besmettingen bekendgemaakt, in totaal zijn dat er nu 48.087. In de cijfers zit enige vertraging, omdat GGD’en sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas dagen later doorgeven. Het virus is vooral gevaarlijk voor ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen, met name hart- en vaatziekten, diabetes en chronische longziekten. Veruit de meeste overledenen waren ouder dan 70 jaar.

Het RIVM publiceert op haar website ook allerlei relevante grafieken over het verloop van corona in ons land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RIVM: 11 nieuwe coronadoden, 5 nieuwe ziekenhuisopnames
Sluiten