Metro
Metro Binnenland 27 jun 2020 / 16:33 uur

Ali B steunt De Jonge in lijsttrekkerschap

Rapper Ali B steunt de campagne van Hugo de Jonge voor de positie van lijsttrekker van het CDA. De rapper moedigt Nederlanders aan op hem te stemmen.

In een video die Hugo de Jonge op zijn Twitter account deelt zien we Ali B die pleit voor De Jonge als partijleider. Daarin zegt hij: „Ik ben Ali B en voor mij is Hugo de Jonge de ideale lijsttrekker voor het CDA.” Hij vervolgt in de video: „En sterker nog ik durf te zeggen dat als Hugo de Jonge het wordt, ik voor het eerst in mijn leven op het CDA ga stemmen.” 

In een Tweet op zijn account laat Ali B nogmaals weten om op De Jonge te stemmen.

Vrijdag vertelde De Jonge in de uitzending van Beau: „Het CDA is een brede volkspartij, een partij van het midden. Niet uit verlegenheid, maar uit overtuiging. In het midden worden kloven overbrugd, oplossingen gevonden, mensen samengebracht.”

In 2009 was het CDA geschokt over het taalgebruik van de rapper tijdens een optreden op een VMBO-school in Vlaardingen. De partij stelde destijds schriftelijke vragen over het optreden aan het college van Burgemeester en wethouders in Vlaardingen. Het taalgebruik zou drugs- en alcoholgebruik, losse seksuele contacten en veelvuldig gevloek stimuleren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ali B steunt De Jonge in lijsttrekkerschap
Sluiten