Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 27 jun 2020 / 17:53 uur

Aantal ic-patiënten met corona daalt rap: nog 29 bedden bezet

Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care behandeld wordt is met 10 afgenomen vergeleken met vrijdag. Het zijn er nu 29. Op de verpleegafdelingen liggen 180 coronapatiënten, eveneens 10 minder dan vrijdag.

„Op dit moment liggen er dus nog maar ruim 200 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen”, aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. „Over het geheel genomen hebben we inmiddels meer dan 45.000 ic-verpleegdagen om corona gehad.”

Ook afname andere klachten

Intensive cares behandelen momenteel 573 mensen met andere aandoeningen, zoals tumoren en ernstige hartklachten. Elf minder dan een etmaal geleden. De totale ic-bezetting komt daarmee op 602 personen, een afname van 21, blijkt uit gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal mensen dat aan de coronabesmetting is overleden, is met 2 slachtoffers opgelopen naar 6105, meldt gezondheidsinstituut RIVM. Dat stopt met het dagelijks melden van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus. Vanaf 1 juli komt er elke week een bericht, telkens op dinsdag om 14.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal ic-patiënten met corona daalt rap: nog 29 bedden bezet
Sluiten