Metro
Metro Binnenland 28 mei 2020 / 09:31 uur

Vrachtwagens bij eendenslachterij in vlammen op

Op het terrein van een eendenslachterij in Ermelo zijn vijf vrachtwagens uitgebrand. De directeur van de slachterij zegt op camerabeelden te hebben gezien dat dierenactivisten de brand hebben aangestoken.

In de vrachtwagens zaten geen dieren, maar kratten met kunststof. Daardoor kwam er veel rook vrij. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

‘Brand eendenslachterij met jerrycans aangestoken’

De veiligheidsregio meldt dat de oorzaak van de brand onbekend is, maar directeur Gertjan Tomassen van de slachterij zegt tegen Omroep Gelderland dat de brand is aangestoken. Het zou het werk zijn van dierenactivisten die de brand met jerrycans hebben aangestoken, zo zegt hij na het zien van camerabeelden.

Ook zit er volgens Tomassen achter de brand in ieder geval een Belgische dierenactivist. „Zijn broek is in de brand gevlogen. Die heeft hij moeten uittrekken, waardoor hij zijn autosleutels is verloren”, vertelt hij aan de regionale omroep. Later zag Tomassen dat de sleutels hoorden bij een Belgische auto. De auto is inmiddels in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.

Lees ook: Politie grijpt in bij slachterij wegens overtreden coronaregels

Reageer op artikel:
Vrachtwagens bij eendenslachterij in vlammen op
Sluiten