Loren Snel
Loren Snel Binnenland 16 mei 2020 / 21:16 uur

Stierslang duikt op in rodelbaan van Duinrell

Gasten van het pas weer opengestelde attractiepark Duinrell werden zaterdag opgeschrikt door een slang. De westelijke stierslang dook op in de rodelbaan.

Het gaat om een die volgens de Dierenambulance Wassenaar vaker voorkomt in het duinengebied. Parkbezoeker Simon de Bruijn legde het vast op beeld en plaatste de foto van de slang op de rodelbaan op Twitter.

De Bruijn vertelt op Twitter dat hij op tijd kon stoppen en de slang niet aangeraakt heeft. Zijn voorganger deed dat wel, volgens De Bruijn.

Na het spotten van de slang werd de bewaking van het park gewaarschuwd, die daarop de dierenambulance inschakelde. “Vlak voordat we kwamen was de slang weggeschoten tussen de struiken”, vertelt Rein van Kralingen van de Dierenambulance Wassenaar.

Slangenbeet voelt als cactusplant

In de duinen tussen Katwijk en Scheveningen wordt de slang vaker gespot, vertelt hij. “Er schijnen een stuk of veertig van zulke slangen in de duinen te zitten. Giftig zijn ze niet. Als ze bijten doet het wel zeer, alsof je met je hand een flinke cactusplant aanraakt.”

Stierslangen komen met mooi weer zonnebaden

De Dierenambulance Wassenaar rukt gemiddeld vier keer per jaar uit voor een stierslang in de duinen. “Door het mooie weer komen ze tevoorschijn. Deze lag lekker in het zonnetje”, zegt Van Kralingen.

De afgelopen jaren werden er meer  van de slangensoort op Nederlandse bodem gespot. In 2018 dook er een stierslang op in een plantenbak in Den Helder. In 2o17 bleek al dat de stierslang zich voortplant in de duinen van Zuid-Holland.

Duinrell weer open, maar alleen voor parkgasten

Duinrell opende zaterdag de attracties weer na lange tijd van sluiting wegens coronamaatregelen. De attracties zijn in eerste instantie alleen open voor gasten van het vakantiepark. Later deze maand komen ook tickets voor daggasten beschikbaar.

Ook andere parken openen weer langzaam aan hun poorten. Metro maakte een handig overzicht van de openingsregelingen van de grootste parken van Nederland, zoals Walibi en Artis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stierslang duikt op in rodelbaan van Duinrell
Sluiten