Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 25 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Moeder Mark Rutte overleden, premier werkt door

De moeder van Mark Rutte is op woensdag 13 mei overleden en afgelopen vrijdag begraven. Ze werd 96 jaar. De premier werkte ondanks het verdriet door.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft het overlijden bevestigd maar laat zich verder niet uit over haar overlijden, maar ze is niet overleden aan het coronavirus. Mark Ruttes moeder woonde in een verzorgingshuis in Den Haag. Daar was enige tijd geleden wel corona uitgebroken.

‘Verdriet, maar ook dankbaar’

Premier Rutte heeft zelf een verklaring doen uitgaan: ,,Op woensdag 13 mei overleed onze en mijn lieve moeder Mieke Rutte-Dilling op 96-jarige leeftijd. Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben. Wij hebben inmiddels in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.’’

Mark Rutte gaat ondanks het verlies van zijn moeder volop door in de strijd tegen het coronavirus. Juist in een periode waarin hij hard werkt aan versoepelingen van de coronamaatregelen in ons land, verliest hij zijn dierbare moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.