Metro
Metro Binnenland 27 dec 2019 / 13:44 uur

Het Nationale Vuurwerk met Drone, Augmented Reality en Eco-vuurwerk

In Rotterdam kun je dit jaar niet alleen op de Erasmusbrug kijken naar het Nationale Vuurwerk. Het feest breidt zich namelijk uit met twee locaties, maar zet ook nieuwe technologie in om nóg spectaculairder te worden. 

Zo zal dit jaar gebruik worden gemaakt van augmented reality en wordt er gevlogen met een drone. Daarnaast wordt de vuurwerkshow dit jaar begeleid door de Nationale Soundtrack, een symfonisch muziekstuk met de grootste hits van het afgelopen jaar.

Aftelklok

Het Nationale Vuurwerk werd in 2007 opgezet en bedacht op initiatief van evenementenbureaus Fjuze en JMR. Het feest blijft zich ontwikkelen en heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de veiligheid, sociale verbondenheid en het stimuleren van toerisme rondom de jaarwisseling.

Dit jaar wordt onder meer Augmented Reality om de aftelklok in beeld te brengen. Ook wordt er eco-vuurwerk gebruikt waardoor de kleuren van het vuurwerk nog mooier en helderder zijn.

Verder zal het vuurwerk worden geprogrammeerd op de Nationale Soundtrack, een symfonisch muziekstuk gecombineerd met de allergrootste nationale hits van het afgelopen jaar.

Drone

Alsof dat alles nog niet genoeg is zal er ook een speciale drone worden ingezet. Deze drone zal langs het vuurwerk vliegen om unieke en spectaculaire beelden van de show te maken.

Al voor het dertiende jaar op rij zal bij de Erasmusbrug Het Nationale Vuurwerk plaatsvinden. Het vuurwerk zal worden afgestoken vanaf de brug en een ponton, en is vanaf de kades rondom de Erasmusbrug vrij toegankelijk te bekijken. De show zal ook live te volgen zijn op de RTL-kanalen.

Reageer op artikel:
Het Nationale Vuurwerk met Drone, Augmented Reality en Eco-vuurwerk
Sluiten