Binnenland 16 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Open dag bij Vogelklas Karel Schot

Eens een kijkje nemen bij Vogelklas Karel Schot? Op zondag 19 mei opent het opvangcentrum voor wilde vogels voor één keer zijn deuren voor het publiek en er valt weer veel te zien en te beleven.

Vogels en vleermuizen

Tijdens de open dag zijn er rondleidingen over het terrein van de Vogelklas. Ook zijn er kraampjes en (gast)sprekers met niet alleen volop aandacht voor vogels, maar ook voor egels, vleermuizen, bijen en meer natuur in en om de stad.

Botanische tuin

Verschillende sprekers doen hun verhaal. Voor de kleintjes is er een knutselworkshop. Bezoekers zijn welkom voor een praatje en een drankje. Je kunt ook zelf het terrein en de vogels ontdekken en meteen een kijkje nemen bij de aangrenzende Botanische tuin.

Hulpbehoevende dieren

Vogelklas Karel Schot is een opvangcentrum voor hulpbehoevende wilde vogels en andere dieren. Zieke, gewonde of op een andere manier in de problemen geraakte vogels kunnen bij de Vogelklas terecht. Ze worden verzorgd tot ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en worden dan weer vrijgelaten.

Opvangcentrum

Alle in het wild levende vogelsoorten, vleermuizen, egels, marters en andere kleine zoogdieren kunnen bij de Vogelklas terecht. Voor andere soorten weten de medewerkers van de Vogelklas de weg naar het juiste opvangcentrum.

De open dag van de Vogelklas is volledig gratis en aanmelden is niet nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Open dag bij Vogelklas Karel Schot
Sluiten