Binnenland 7 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Meer dan 100 cruiseschepen naar Rotterdam

Vandaag opende de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Het schip arriveerde om 07.30 uur aan de Holland Amerikakade, pal naast de AIDA Mar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er voor het eerst méér dan 100 cruiseschepen aan in Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen waren dat er jaarlijks circa 80.

Hoogtepunten

Voor twaalf cruiseschepen is het de eerste keer dat ze Rotterdam aandoen. Hoogtepunten daaronder zijn de aankomsten van ms Costa Mediterranea op 6 mei, ms Costa Smeralda op 22 oktober (tweede cruiseschip ooit dat vaart op LNG) en ms MSC Grandiosa op 4 november.

Daarnaast zijn er de reguliere bezoeken met verschillende schepen van AIDA, Cruise & Maritime Voyages en MSC Cruises. Holland America Line wordt dit jaar vertegenwoordigd door – uiteraard – ms Rotterdam en het ms Zuiderdam.

Belangrijk voor de economie

,,We zijn trots op deze gestage ontwikkeling. De cruisevaart is economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt gelukkig snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hierover in overleg met de cruiserederijen, Havenbedrijf en de gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek”, aldus Mai Elmar, directeur Cruiseport Rotterdam.

Green Cruising

,,We gunnen 7 maart de eer aan twee AIDA schepen om het Rotterdamse cruiseseizoen te openen. Met hun ‘green cruising’ concept’ en de tewaterlating van de AIDA Nova – het eerste LNG aangedreven cruiseschip –  zet deze Duitse rederij de toon in de verdere verduurzaming van de cruisevaart. Onze cruisehaven, op slechts twee uur rijden van Aken, Keulen of Düsseldorf, is eigenlijk de natuurlijke cruisehaven voor dit gebied van Duitse cruiseliefhebbers.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.