Binnenland 12 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in het Liskwartier: Osteria Liz

Op de hoek van de Berkelselaan en Bergselaan, waar voorheen café Van der Kolk zat en daarvoor DOEN, valt weer wat te drinken en te eten. Sinds een week huist Osteria Liz in het karakteristieke hoekpand.

Liskwartier

Voor uitbaters Rose en Aryan Tieleman, die eveneens Brasserie Nieuw Noord aan de Bergweg bestieren, is het alweer hun tweede zaak in Rotterdam Noord. De inspiratie voor de naam Liz haalden ze uit het historische, Rotterdamse Liskwartier en bij het Britse-Amerikaanse schoonheidsicoon Liz Taylor.

Liz Taylor

Bij Osteria Liz komt het vrouwelijke fifties gevoel naar voren, in tegenstelling tot de Franse elegantie van Brasserie Nieuw Noord. Rose Tieleman: ,,De uitstraling van de zaak is een mix tussen de nostalgische fifties en het authentieke Italië. Niemand minder dan Liz Taylor brengt die beleving die wij zochten zo goed naar voren als zij.’’

Sardinië en Toscane

Voor vader en dochter begon het Italiaanse avontuur met een reis naar Sardinië en Toscane. Met een bezoek aan diverse osteria’s werd de basis gevormd voor de pure foodbeleving van Liz.

Antipasti

Elke anderhalve week wisselt de kaart en kunnen gasten kiezen tussen acht culinaire gerechten. Daarnaast is er een vaste borrel- en drankenkaart met antipasti, pizzaatjes, Italiaanse wijnen, bier van Brouwerij Noordt en Birra Moretti van de tap. Loop spontaan binnen en neem plaats in het cafégedeelte, de sfeervolle woonkeuken of het rustige eetgedeelte.

Osteria Liz is elke woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner van 11.00 tot 22.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.