Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Binnenland 23 okt 2018 / 14:15 uur

Dierentuin Artis streeft naar vleesvrije restaurants

De Amsterdamse dierentuin Artis wil de komende tien jaar een internationale voorloper worden op het terrein van dierenwelzijn, natuurbehoud en duurzaamheid. De dierentuin wil meer de nadruk leggen op de relatie tussen mens en natuur.

Dierenverblijven moeten ook beter

Volgens Het Parool ligt er zo’n 160 miljoen euro klaar om de plannen waar te maken. Een groot gedeelte van dit bedrag zal worden ingezet om de verblijven van de dieren te verbeteren. Eerder werden de verblijven voor de olifanten en jaguars al onder handen genomen. Bij het nieuwe plan ligt de nadruk op de de verblijven van de uilen, zeeleeuwen en gorilla’s.

Ook streeft Artis er naar om plastic plassen uit de dierentuin te verbannen. En het park moet rookvrij worden. Op de lange termijn willen ze de restaurants vleesvrij maken. Hoe? Met alternatieven voor vlees, zoals hamburgers die voor de helft bestaan uit oesterzwammen.

Reageer op artikel:
Dierentuin Artis streeft naar vleesvrije restaurants
Sluiten