Binnenland 17 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Dance Parade officieel ‘Beste Rotterdamse festival’

De kogel is door de kerk. Na het tellen van alle stemmen mag de Dance Parade zich vanaf nu dan officieel het ‘Beste Rotterdamse Festival Aller Tijden’ noemen.

Pompende house

Geen slechte prestatie voor een event dat veel jongeren enkel kennen van horen zeggen. De laatste keer dat er een stoet praalwagens vol pompende house, trance of techno door de binnenstad trok, is alweer ruim negen jaar geleden.

Voor festivalorganisator Jasper Scholte van JMR, die zondag de prijs ontving uit handen van Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals, was het dan ook een extra mooi moment.

Dance Parade leeft nog steeds

Moerman, tijdens de overhandiging: ,,De uitslag laat zien hoe de Dance Parade nog steeds leeft in het hart van heel veel Rotterdammers en daarmee hoe belangrijk het was. Dat een festival dat al negen jaar niet meer gehouden is nog zo’n grote plek bij de Rotterdammers inneemt, zegt alles over de impact van dit bijzondere evenement.”

Echt Rotterdams Erfgoed

In de categorie ‘nog bestaande festivals’ was het Crazy Sexy Cool die er met de winst vandoor ging. Het leverde hen tevens een benoeming tot ‘Echt Rotterdams Erfgoed’ op.

Crazy Sexy Cool

Paul van de Laar, Directeur Museum Rotterdam: ,,Echt Rotterdams Erfgoed gaat over verbindingen in de stad, tussen mensen en gemeenschappen. Crazy Sexy Cool verbindt door haar originele thema’s mensen in het uitgaansleven. Ze doen dit op eigenzinnige wijze, tegelijkertijd is het heel erg Rotterdams”

Ruim 5000 stemmen

De verkiezing werd dit jaar eenmalig in het leven geroepen in het kader van het 25 jarig jubileum van Rotterdam Festivals. In totaal werden 5.404 stemmen geteld.

Top-10

Naast de Dance Parade en Crazy Sexy Cool behaalden ook Baroeg Open Air, Blijdorp Festival, Culinesse, De Geheime Tuin, International Film Festival (IFFR), Reggae Rotterdam, Wereldhavendagen en het Zomercarnaval een plekje in de top tien van meest gewaarde festivals.

Nieuwkomers

,,Een prachtig rijtje”, aldus Moerman. ,,Bestaande iconen met een lange traditie als IFFR, Zomercarnaval en Wereldhavendagen worden vergezeld door nieuwkomers die in korte tijd de harten van het publiek veroverd hebben, zoals de Geheime Tuin en Reggae Rotterdam.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.