Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 30 jul 2018 / 07:55 uur

Miljoenenvondst aan drugs in Rotterdams appartement

De politie heeft in Rotterdam een grote drugsvondst gedaan. In een appartement in Zuidwijk vonden agenten ruim 13 kilo aan crystal meth, met een straatwaarde van ruim twee miljoen euro.

Spookwoning

Het appartement in Zuidwijk viel al een tijdje op. Niemand stond ingeschreven op het adres van het appartement, maar toch liepen steeds mensen in en uit de woning met grote tassen in hun hand.

De politie vertrouwde de situatie niet en besloot het appartement te doorzoeken. Naast de drugs vonden de agenten ook een vuurwapen met geluiddemper en munitie. Ook arresteerden ze een 52-jarige Colombiaan, die in de woning stond.

Drugsappartementen

Agenten zien vaker dit soort ‘onbewoonde’ appartementen. Ze worden regelmatig gebruikt voor het opslaan en doorverkopen van drugs en/of wapens. Het gaat vaak om appartementen in luxe woontorens, waar weinig sociale contacten zijn tussen bewoners.

De woningen worden meestal via verhuurbemiddelingsbedrijven aangeboden. De huur van duizenden euro’s wordt contant afgerekend en de werkelijke bewoner meldt zich niet aan bij de gemeente en blijft zo anoniem.

De verdachte Colombiaan zit op dit moment nog vast voor verhoor. Er wordt verder onderzoek gedaan.

Reageer op artikel:
Miljoenenvondst aan drugs in Rotterdams appartement
Sluiten