Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Binnenland 11 jul 2018

Amsterdam krijgt eerste ‘gezonde trekmuur’ van NL

Vanaf eind augustus kun je in Amsterdam bietenburgers en couscous,- quinoa en zoete aardappelsalades uit de muur trekken. De 26-jarige onderneemster en vegetarisch chef Anouk Snelders opent in de hoofdstad de Health Food Wall.

,,Ik kwam op het idee toen ik in Amerika studeerde. Zo ontdekte ik dat het concept van een ‘trekmuur’ eigenlijk een oud Amerikaans concept is. Ik vroeg me af waarom we in Nederland nog geen muur hadden met gezonde maaltijden," zegt de oprichter van de ‘gezonde trekmuur’ aan Metro.

Terug in Nederland ging Anouk Voeding en Dietiek studeren en werkte ze als chef bij verschillende restaurants. Ondertussen werkte ze aan haar plan voor een een lunchroom met bijbehorende ‘gezonde trekmuur’

Koude gezonde gerechten

Verwacht geen vette snacks à la Febo, maar gezonde maaltijden. In tegenstelling tot de warme snacks van de snackbar zijn de maaltijden van de Health Food Wall koud. ,,Alle maaltijden zijn vegetarisch, de meeste zijn veganistisch en sommige zijn ook glutenvrij.” Ga je liever even rustig zitten om van je gezonde maaltijd te genieten? Dat kan ook, binnen in de lunchroom is genoeg plek.

,,Alle maaltijden zijn vegetarisch, de meeste zijn veganistisch en sommige zijn ook glutenvrij.” Foto: Instagram @healthfoodwall

Snel en gezond smullen

De muur werkt als volgt: kies je maaltijd uit de muur, selecteer de maaltijd in het touchscreen, betaal (contactloos) met pin. Hierna gaat het gewenste vakje automatisch open, en kan je je gekozen maaltijd incl. bestek + tasje direct pakken en gemakkelijk meenemen. De verpakkingen zijn van bio-afbreekbaar materiaal. Elke dag worden er nieuwe maaltijden gereserveerd, prijzen liggen tussen de 7 en 9 euro.

De oprichter van de Health Food Wall begint met haar lunchroom en food wall in Amsterdam, maar als de zaken goed gaan hoopt ze dat de gezonde trekmuur straks ook terug te zien bij bedrijven, op het station en op Schiphol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amsterdam krijgt eerste ‘gezonde trekmuur’ van NL
Sluiten